Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Visstoof

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 stuks diepvries visfilet (kabeljauw of koolvis), 1 zak soepgroenten van 250 gr, 1 pak gezeefde tomatenpuree (passato di pomodoro) van 250 cl, 1 gesnipperde ui, 2 tenen fijngehakte knoflook, 1 hand rijst (geen snelkook), 2 el. (olijf)olie, zout en peper naar smaak, water



Makkelijk en snel visgerecht wat als stoofpot of als soep gegeten kan worden

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de hete olie in een Hapjespan tot de glazig zijn. Voeg dan de soepgroenten toe en roerbak die even mee. Giet de tomatenpuree erbij en laat goed doorwarmen. Leg de 4 visfilets in de pan en bedek ze met het tomaten-groentemengsel. Strooi een flinke hand rijst in de pan en zoveel water als voor het gerecht gewenst: voor een stoofpot ongeveer 4 dl, voor een dikke soep ongeveer 8 dl. Laat dit 15 tot 20 minuten zacht stoven tot de vis gaar is. Voor de stoofpot kun je de hele visfilets voorzichtig uit de pan scheppen en daarna garneren met de groenten. Voor de soep kun je de visfilets laten doorkoken tot grote brokken. Op smaak afmaken met zout en peper.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree waar een flinke pluk fijngehakte (verse) dille doorgeroerd is.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van majrim
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top