Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hertensalade

Door: jacoba_b

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


2 theelepels grove mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels walnotenolie, 2 theelepels honing, zout, versgemalen peper, 4 hertenbiefstukken (a 100g), 2 kleine rode appeltjes, 3 eetlepels citroensap, 30g boter, 400g paddestoelen seizoensmelange, 2 zakken Jonge Bladsla.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de mosterd door de azijn, voeg geleidelijk en al kloppend de walnotenolie toe. Roer de honing door de dressing en breng op smaak met zout en peper (maak de dressing 1 dag van tevoren). Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne plakjes. Besprenkel de appel met het citroensap. Verhit de boter in een Koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten in ca. 5 minuten rose. Haal de biefstukken uit de pan en bestrooi met zout en peper. Veeg de paddestoelen schoon, bak ze ca. 3 minuten in het achtergebleven bakvet en bestrooi met zout en peper. Verwarm de dressing tot deze lauwwarm is. Snij de biefstukken in plakken en verdeel ze met de appel en de paddestoelen over de bladsla op een platte schaal. Schenk de lauwe dressing, net voor het uitserveren, over de salade.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top