Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocoladedrops

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Friandise (30st): 30 halve walnoten,
200 g pure chocolade, 50 g ongezouten roomboter, 1/2 dl slagroom, 2 el sinaasappellikeur of kersenbrandewijn, 30 geconfijte kersen of bigarreaux


HULPMIDDELEN

Bakpapier


De smaak van kerst: chocolade, walnoten en kersen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de walnoten over de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 8-10 min. lichtbruin en krokant. Smelt ondertussen de chocolade met de boter in een kom boven een pan met heet water (zoals bij cranberry-pistachebonbons beschreven) en roer er de slagroom en de likeur door. Schep met een lepel mooie druppels op het bakpapier en laat ze +/- 10 min. afkoelen. Druk 1 walnt en 1 kers in elke bonbon. Laat de bonbons verder opstijven

Serveertips

Bewaren: Koel en goed afgesloten



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top