Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

vissoep

Door: anneke1001

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Grote ui-kleine winterwortel-kleine prei-3 takjes peterselie-2 takjes selderij-laurierblaadje-1/2tl.tijm-2tl.zout-1/4dl.droge witte wijn(muscadet)-300gr.tongfilets-100gr.heilbotfilets-garnaaltjes(hollandse zijn de lekkerste)-2eieren-1/2 dl.room-zalmeitjes-fles visfond-visbouillontablet



Een verrukkelijke romige vissoep

Ontdek meer:

Voorbereiding

(kan week van tevoren in vriezer en 2 dagen van tevoren in de koelkast)
Ui,wortel, prei,peterselie en selderij wassen en snijden.Visfond aanvullen tot 1,5l.
In de pan doen:groenten,laurierblad,tijm,
wijn en bouillontablet.30 min.zonder deksel zachtjes laten trekken.Boven andere pan zeven.Zonder deksel in ong.1 uur laten inkoken tot 6dl.De pan van het vuur. De vis in de pan met de bouillon ,in ongeveer 15min. laten garen.(zonder de garnaaltjes)Vis eruit halen en stukjes snijden.(apart invriezen)Bouillon opsmaak brengen met zout en peper.Laten afkoelen en invriezen.
---------------------------------------------
(kan dag van tevoren)
Eieren splitsen.(eiwitten worden niet gebruikt)In kom dooiers met room losroeren.

Bereidingswijze

Bouillon en vis ontdooien.Bouillon aan de kook brengen.Door eiroommengsel 6 eetl. hete bouillon roeren.Mengsel voorzichtig door de soep roeren.Niet koken! De soep gaat binden.Opschenken en per kop garneren met de zalmeitjes en de garnaaltjes.Als je voor andere garnalen kiest,dan moet je ze met de soep mee verwarmen.

Serveertip

Serveren met geroosterd wit brood.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneke1001
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top