Hoofdgerechtjes voor bij het gourmetten

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten
300 gram gekruide kipfilet, in reepjes
halve komkommer, in plakjes geschaafd
azijn
suiker
6 pitabroodjes
Sambasaus van Calve
Oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli
6 dunne bieflapjes
300 gram kleine broccoliroosjes, gekookt
Babi Ketjap Roerbaksaus (Conimex)
Sesamzaadjes
Indiase Viskorma met Venkel
1 venkel, in dunne plakjes gesneden
Kruidenpasta voor Korma Bloemkool (Conimex)
6 el yoghurt
300 gram kabeljauw of zalm, in blokjes
Griekse Courgette met Fetakaas
1 courgette, in ronde plakken van 1 cm
2 tomaatjes, in dunne plakjes
100 gram fetakaas
verse Italiaanse kruiden, fijngehakt

HULPMIDDELEN

snijplank, mes, gourmetstel


Wereldse hoofdgerechtjes in het klein. Maak er kleine receptkaartjes bij en zet deze op tafel. Iedereen kan nu zijn eigen die op tafel staan.

Voorbereiding

Zet alle ingredienten klaar op tafel en zet hier en daar ook wat receptkaartjes op tafel.

Bereidingswijze


Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten
Bak de reepjes gekruide kipfilet in wat vloeibare boter bruin en gaar
Schaaf een halve komkommer in dunne plakjes en breng op smaak met azijn en suiker
Bak de pitabroodjes in de pannetjes, snijd ze open en bestrijk met wat Sambasaus
Vul met de kipreepjes en komkommersalade


oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli
Bak de bieflapjes en de gekookte broccoliroosjes in wat wokolie snel bruin
Voeg 3 el Roerbaksaus toe, verwarm even mee
Strooi er als laatste wat sesamzaadjes over


Indiase viskorma met Venkel
Bak de dunne plakjes venkel bijna gaar
Roer het bakje kruidenpasta los met 6 el yoghurt en schep door de venkel met de blokjes vis
Bak in een paar minuten de vis gaar


Griekse Courgette met Fetakaas
Verkruimel de fetakaas en meng hier de Italiaanse kruiden doorheen
Leg op een plak courgette een tl kaas, een plakje tomaat en dek af met een tweede plak courgette
Druk dit stevig aan en bak het in wat olie aan beide kanten bruin en gaar

Serveertips

Maak leuke kleine receptkaartjes en zet die tussen de ingredienten op tafel. Iedereen kan nu zelf zijn mini hoofdgerechtjes klaarmaken.
Ik heb op smulweb ook voorgerechtjes staan voor bij het gourmetten.
En voor een lekker nagerecht op de gourmet kan je hier terecht.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies