
Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten
300 gram gekruide kipfilet, in reepjes
halve komkommer, in plakjes geschaafd
azijn
suiker
6 pitabroodjes
Sambasaus van Calve
Oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli
6 dunne bieflapjes
300 gram kleine broccoliroosjes, gekookt
Babi Ketjap Roerbaksaus (Conimex)
Sesamzaadjes
Indiase Viskorma met Venkel
1 venkel, in dunne plakjes gesneden
Kruidenpasta voor Korma Bloemkool (Conimex)
6 el yoghurt
300 gram kabeljauw of zalm, in blokjes
Griekse Courgette met Fetakaas
1 courgette, in ronde plakken van 1 cm
2 tomaatjes, in dunne plakjes
100 gram fetakaas
verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
Snijplank, mes, gourmetstel
Wereldse hoofdgerechtjes in het klein. Maak er kleine receptkaartjes bij en zet deze op tafel. Iedereen kan nu zijn eigen die op tafel staan.
Zet alle ingredienten klaar op tafel en zet hier en daar ook wat receptkaartjes op tafel.
Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten
Bak de reepjes gekruide kipfilet in wat vloeibare boter bruin en gaar
Schaaf een halve komkommer in dunne plakjes en breng op smaak met azijn en suiker
Bak de pitabroodjes in de pannetjes, snijd ze open en bestrijk met wat Sambasaus
Vul met de kipreepjes en komkommersalade
Oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli
Bak de bieflapjes en de gekookte broccoliroosjes in wat wokolie snel bruin
Voeg 3 el Roerbaksaus toe, verwarm even mee
Strooi er als laatste wat sesamzaadjes over
Indiase Viskorma met Venkel
Bak de dunne plakjes venkel bijna gaar
Roer het bakje kruidenpasta los met 6 el yoghurt en schep door de venkel met de blokjes vis
Bak in een paar minuten de vis gaar
Griekse Courgette met Fetakaas
Verkruimel de fetakaas en meng hier de Italiaanse kruiden doorheen
Leg op een plak courgette een tl kaas, een plakje tomaat en dek af met een tweede plak courgette
Druk dit stevig aan en bak het in wat olie aan beide kanten bruin en gaar
Maak leuke kleine receptkaartjes en zet die tussen de ingredienten op tafel. Iedereen kan nu zelf zijn mini hoofdgerechtjes klaarmaken.
Ik heb op smulweb ook voorgerechtjes staan voor bij het gourmetten.
En voor een lekker nagerecht op de gourmet kan je hier terecht.
professoroud 27-12-2011
Hallo Sonja, Tweede kerstdag hebben we in kleine wokpannetjes aan tafel gewokt. Met deze receptjes als uitgangspunt werd het een gezellig diner. Dank je wel voor dit lekkers, Jos
kokkie13 04-01-2005
Hoi hoi...
Ik heb ze gelijk meegenomen....heel smakelijk.
orphan 03-01-2005
Zet deze even favoriet. Kan ik het weer eens terug kijken.
Groetjes, Anneke
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »