Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevuld Speculaas - Glutenvrij

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

100 gram glutenvrij meel
50 gram Nutrix puur rijstebloem (instant)
100 gram roomboter of margarine (koud)
50 gram bruine basterdsuiker
50 ml melk
15 gram glutenvrije speculaaskruiden
garneeramandelen
1/2 losgeklopt ei (om te bestrijken

Voor de vulling:
300 gram glutenvrije amandelspijs(bv. Baukje)
1/2 losgeklopt ei
beetje citroensap


HULPMIDDELEN

Springvorm van 20 cm doorsnee


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden C
Sprinvorm invetten

Bereidingswijze

Roer van de bakmix, Nutrix, boter, suiker, speculaaskruiden en de melk een glad
deeg
Laat het 10 minuten in de koelkast rusten
Bedek het vochtig aanrecht met huishoudfolie en bestuif folie en deegroller met glutenvrij meel
Verdeel het speculaasdeeg in 2 delen en rol elk deel uit tot een deeglap ter grootte van de springvorm
Bekleed de ingevette springvorm met 1 van de deeglappen
Klop het ei los en meng de helft met de citroensap door de amandelspijs
Verdeel de spijs over de deegbodem
Dek vervolgens de springvorm met de
andere deeglap
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en garneer met amandelen, goed aandrukken
Bak de gevulde speculaas in 40 minuten goudbruin en gaar

Serveertips

Eerst goed af laten koelen
Daarna pas uit de springvorm nemen



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van feesten-en-dieet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top