Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hazenrug met hazenjus en jenever

Door: mbeudaer

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Een hazenrug /
50 gram jeneverbessen /
zwarte peper, zeezout /
5 wortels, 2 uien, peterseliestengels, twee stronken selder, 2 sjalotten, kruidentuiltje, gestoomd spek, twee koppen look /
2 eetlepels tomatenconcentraat
een glas rode wijn



Filet van haas met eigen jus met jenevertoets

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fond van haas: De filets van het rugbeen snijden en koud wegzetten. Het rugbeen in stukken hakken en bruinen in de oven op 200 graden. De groenten en aromaten (1 kop look, ui, wortel, selder) toevoegen en alles bruin laten bakken. Tomatenconcentraat toevoegen. Bevochtigen met rode wijn, en laten inkoken tot een stroop. Daarna onderzetten met water en ten minste drie uur laten pruttelen. De hazenfond zeven en ontvetten.
Saus: Het spek laten fruiten en de fijngesneden sjalotten toevoegen samen met een doorgesneden kop look (look niet pellen). Hazenfond toevoegen en minimum dertig minuten laten trekken. De saus zeven die nu klaar is voor gebruik.

Jeneverpoeder: de jeneverbessen 15 minuten drogen in een oven van 180 graden, laten afkoelen. In een keukenrobot tot poeder vermalen, zeven en wegzetten voor gebruik (in een gesloten pot bewaard dit mengsel zeker een jaar - cfr. gedroogde kruiden)

Bereidingswijze

De filets kruiden met zeezout en zwarte peper, bakken in wat boter en laten rusten in een oven van 80 graden. De pan deglaceren met de saus, op smaak brengen, en serveren bij de filet. Afwerken met poeder van jenever.

Serveertip

Bijvoorbeeld met mousseline van schorsenerenen.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbeudaer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top