Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Deens Toetje

  • Scandinavisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


250gr cranberries
3 eetl suiker
sap van 1 citroen
1/2 kaneelstokje
4 sneetjes Fries Roggebrood
1/8 l slagroom



Cranberry toetje uit Denemarken.

Voorbereiding

Vruchten wassen en in een pan met een laagje water en 2 eetl suiker, citroensap en kaneel in ca 20 min zachtjes tot moes laten koken.
De moes evt nog wat bij-zoeten en het kaneelstokje verwijderen. Laten afkoelen.

Bereidingswijze

Verkruimel het roggebrood. Klop de slagroom lobbig met 1 eetl suiker.
Schep in kleine schaaltjes afwisselend een laagje roggebrood, vruchtenmoes en slagroom. Laat de schaaltjes minstens 1 uur in de koelkast staan om op te stijven.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cranbesje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top