Deens Toetje

  • Scandinavisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


250gr cranberries
3 eetl suiker
sap van 1 citroen
1/2 kaneelstokje
4 sneetjes Fries Roggebrood
1/8 l slagroom


Cranberry toetje uit Denemarken.

Voorbereiding

Vruchten wassen en in een pan met een laagje water en 2 eetl suiker, citroensap en kaneel in ca 20 min zachtjes tot moes laten koken.
De moes evt nog wat bij-zoeten en het kaneelstokje verwijderen. Laten afkoelen.

Bereidingswijze

Verkruimel het roggebrood. Klop de slagroom lobbig met 1 eetl suiker.
Schep in kleine schaaltjes afwisselend een laagje roggebrood, vruchtenmoes en slagroom. Laat de schaaltjes minstens 1 uur in de koelkast staan om op te stijven.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies