Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Babi Roedjak

Door: maaike76

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gr. magere hamlappen - 5 kemirinoten - 1/2 tl trassi - 1 el korianderzaad (poeder) - 1/2 el komijnzaad(poeder) - 1 ui - 3 knoflookteentjes - 2 rode lomboks (pepers) - 30 gr. santen (kokosblok), opgelost in 200 ml water - 1 el tamarindepasta - 2 schijfjes laos, of 1 tl poeder - 1 schijfje gember, of 1/2 tl poeder - 1 serehstengel (citroengras), het gekneusde dikke uiteinde, of 1 tl sereh poeder - 1 el palmsuiker, of donkerbruine basterdsuiker - 2 salamblaadjes (eventueel) - (kokos)olie



Varkensvlees in pittige saus, Indonesische stijl.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als je hele zaden gebruikt: Wrijf de koriander en komijn fijn in een vijzel. Hak de kemirinoten fijn, rooster ze in een Koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin en wrijf ze fijn in een vijzel. Meng trassi, komijn en koriander erdoor.***Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Halveer pepertjes, verwijder desgewenst de zaadjes en snijd helften in dunne reepjes.***Snijd het vlees in blokjes.

Bereidingswijze

Verhit een scheut olie in een Braadpan en roerbak ui, knoflook, lombok en het specerijenmengsel ca. 3 min. Voeg het vlees toe en roerbak het rondom bruin. Voeg de opgeloste santen toe en roer de rest van de specerijen erdoor. Laat het vlees afgedekt zachtjes in ca. 45 min. gaar worden.

Serveertip

Wij aten het vlees met witte (basmati) rijst en kouseband met seroendeng (Zie mijn recepten) en dat deden we natuurlijk met stokjes.
****Het recept komt uit "Feest op je bord, Niervriendelijk koken". Per portie: 28 gr. eiwit - 100 mg. natrium - 500 mg kalium



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike76
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top