Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pompoensoep met Bieslookroomkaasjes

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 pompoen, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 tl gemberpoeder, 2 tuinkruiden- of groentebouillontabletten, 1 bruin stokbrood, 150 gr verse roomkaas, 1 groene paprika-in blokjes, 2 a 3 el citroensap, 4 sprietjes bieslook.



Voorbereiding

Snijd de pompoen in parten. Haal de schil er af en schep de zaden en zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak de ui en de knoflook enkele minuten al omscheppend. Strooi het gemberpoeder erin en schep de stukken pompoen erdoor. Schenk er 1 liter kokend water in en breng het geheel aan de kook. Los de bouillontabletten erin op en kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar. Snijd intussen het stokbrood in plakjes en rooster ze onder de grill of in de broodrooster aan beide kanten bruin. Knip de bieslook boven de roomkaas in stukjes en roer erdoor. Breng de roomkaas op smaak met wat peper. Pureer de soep met een staafmixer, in een Keukenmachine of met een (roer-)zeef. Verwarm de soep opnieuw met de blokjes paprika en los een-derde van de roomkaas erin op. Breng de soep op smaak met wat citroensap, zout en peper. Besmeer de broodjes met de rest van de roomkaas. Schep de soep in de borden, leg in elk bord drie stukjes brood. Serveer de rest erbij.

Serveertips

Bron: Vriendin



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top