Wafelbeslag

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1/4 kop zelfrijzend bakmeel1,5 kop bloem2 el suiker1 tl vanille50 g gesmolten boter3 dl melk2 eierdooiers2 eiwitten


Hier het basisrecept voor Wafels!!

Voorbereiding

Verwarm een ingevet wafelijzer voor.

Bereidingswijze

Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem en de suiker in eem kom. Maak een kuiltje in het midden.Meng in een kan de vanille, gesmolten boter, melk en eierdooiers.Voeg dit mengsel toe aan de bloem en kloppen tot het beslag glad is en er geen klontjes meer in zitten.Klop de eiwitten tot er zachte punten ontstaan. Schep de eiwitten met een metalen lepel door het beslag tot het glad is.Schep steeds 2-3 el van het mengsel op een ingevet voorverwarmd wafelijzer. Doe dit dicht en bak de wafels 2-3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Serveertips

Direct serveren met uw favoriete saus en ijs of room.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen!

van 75,3
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies