Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Wafelbeslag

Wafelbeslag

Door: arankaalbertine

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-2004

Ingrediënten


1/4 kop zelfrijzend bakmeel1,5 kop bloem2 el suiker1 tl vanille50 g gesmolten boter3 dl melk2 eierdooiers2 eiwitten



Hier het basisrecept voor Wafels!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm een ingevet wafelijzer voor.

Bereidingswijze

Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem en de suiker in eem kom. Maak een kuiltje in het midden.Meng in een kan de vanille, gesmolten boter, melk en eierdooiers.Voeg dit mengsel toe aan de bloem en kloppen tot het beslag glad is en er geen klontjes meer in zitten.Klop de eiwitten tot er zachte punten ontstaan. Schep de eiwitten met een metalen lepel door het beslag tot het glad is.Schep steeds 2-3 el van het mengsel op een ingevet voorverwarmd wafelijzer. Doe dit dicht en bak de wafels 2-3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Serveertip

Direct serveren met uw favoriete saus en ijs of room.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top