Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocolade-fudge taart

  • Frans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder.
VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR:
50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence


HULPMIDDELEN

2 springvormen (18 cm doorsnede), pannetje met dikke bodem, spatel


Voorbereiding

Maak eerst de twee taarthelften: doe de chocolade en de melk in een pannetje met dikke bodem en verwarm zachtjes tot de chocolade zacht is. Neem van het vuur en roer glad. Zorg ervoor dat het niet te veel afkolt. Klop boter en suiker schuimig, voeg een voor een de eieren toe. Roer nu het chocolademengsel er doorheen. Zeef meel en cacaopoeder boven het beslag en spatel het er door heen. Schep het mengsel in twee springvormen van 18 cm doorsnede. Zorg dat de bovenkanten gladgestreken zijn. Bak 35 tot 40 minuten in een tot 180 graden voorverwarmde oven.
Maak de chocoladefudge als volgt: doe alle ingredienten voor de vulling in een pan met dikke bodem en verwarm zachtjes de inhoud tot alles is gesmolten. Haal van het vuur en roer het mengsel glad. Laat afkoelen en klop regelmatig even door

Bereidingswijze

Stort de taarten op een rooster en laat ze helmaal afkoelen.
Wanner de fudge mooi dik is, direct de taarten mee besmeren. Bestrijk de gehele buitenkant met de rest van het fudgeglazuur

Serveertips

GEMAKSTIP: Geen zin of tijd om de taarten op bovenstaande manier te maken, koop dan twee pakken kant en klaar chocolademix en maak de taartbodems volgens recept op de.
verpakking. Bouw de rest volgens bovenstaand recept verder op.
KERSTTIP:
garneer de taart met eetbare kerstversiering zoals zilveren en gouden dragees, suikergoed paddenstoeltjes, hulstblaadjes of bestuif met poedersuiker in de vorm van een kerstster. Maak hiervoor een malletje. Het mooist serveer je een kersttaart op een mooie (antieke) schaal met voet



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top