Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groente en aardappel garnituur

Door: princedirk

  • Frans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 24 personen


Ingredienten:
***Andijvie rolletjes***
Ca 4 krop andijvie
24 plakjes ontbijtspek of bacon
zout/peper
nootmuskaat

***Gebakken venkel***

Ingredienten:
3 a 4 venkel stuikjes
2 eieren
1 dl room
1 eetl gehakte dille
1 eetl gehakte peterselie
? tl paprika poeder
zout/peper

***Pommes duchesse***

Ingredienten:
3 kg aardappelen
250 gr gesmolten boter
5 eieren
10 dooiers
zout/peper
nootmuskaat
1 bosje bieslook zeer fijn gesneden



Groente:
*Andijvie rolletjes met spek
*Gebakken venkel

Aardappelgarnituur:
*Pommes Duchesse

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:***Andijvie rolletjes*
1. Blancheer de kroppen andijvie in hun geheel af. Als je met een vork in de stengeldeel steekt deze er net afglijd.
2. Koud spoelen en uitknijpen
3. Plat slaan met een groot koksmes
4. Stengeldeel verwijderen
5. Verder platmaken
6. Kruiden
7. Opvouwen in drieen
8. In reepen snijden
9. Omwikkelen met spek
10. Bakken in een koekenpan


bereiding:***Pommes duchesse***
1. Schil de aardappelen
2. Kook de aardappelen gaar
3. Pureer deze tot een droge puree
4. Voeg de gesmolten boter toe
5. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en de dooiers
6. Voeg de zeer fijn gesneden bieslook toe en breng verder op smaak met nootmuskaat en peper en zout.
7. Spuit dubbele rozetten op een licht beboterde bakplaat en bak ze af op 180 ?C ca 8 a 10 min tot ze goudbruin zijn.

bereiding:***Gebakken venkel***
1. Kook de venkel struikjes in hun geheel of door de ?
2. Maak een mengsel van de eieren, room, kruiden en peper en zout.
3. Snijd partjes van de venkel en leg deze te drogen op een doek
4. Wentel de venkelpartjes door de eimengsel en bak ze in de pan met een beetje boter tot ze goudgeel zijn.


Serveer de groente en aardappelgarnituren op het bord waar ook het vlees op licht, of op een schaaltje apart. Zorg dat alles tegelijk klaar en warm is.

Serveertip

Tip:
Zorg dat de begeleidende garnituren hun eigen smaak dragen en niet overheersen. Het gaat om het hoofdgerecht en dit zijn bij gerechten. Dus niet te veel kruiden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top