Marokkaanse linzensoep

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

2 gehakte uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 tl versgeraspte gember, 6 cups water, 1 cup rode linzen, 1 blikje kikkererwten, 1 blikje witte bonen, 1 blikje tomaten-in-blokjes, 1/2 cup wortels in kleine blokjes, 1/2 cup fijngesneden bleekselderij, 1 tl garam masala, 1 1/2 tl cardamon, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl gemalen komijn, 1 el olijfolie


Een vegetarische variant

Bereidingswijze

Fruit de uien, knoflook en gember ca 5 min. in wat olijfolie. Voeg de rest van de ingredienten toe, breng aan de kook. Laat een paar minuten koken, zet het vuur dan zachter en laat sudderen tot de linzen zacht zijn (kan 1 - 1.5 uur duren).

Pureer dan de helft van de soep en roer de puree weer door de rest. Warm nog even door.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ernestine_k
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies