Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Marokkaanse linzensoep

Door: ernestine_k

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


2 gehakte uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 tl versgeraspte gember, 6 cups water, 1 cup rode linzen, 1 blikje kikkererwten, 1 blikje witte bonen, 1 blikje tomaten-in-blokjes, 1/2 cup wortels in kleine blokjes, 1/2 cup fijngesneden bleekselderij, 1 tl garam masala, 1 1/2 tl cardamon, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl gemalen komijn, 1 el olijfolie



Een vegetarische variant

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de uien, knoflook en gember ca 5 min. in wat olijfolie. Voeg de rest van de ingredienten toe, breng aan de kook. Laat een paar minuten koken, zet het vuur dan zachter en laat sudderen tot de linzen zacht zijn (kan 1 - 1.5 uur duren).

Pureer dan de helft van de soep en roer de puree weer door de rest. Warm nog even door.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ernestine_k
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top