pannenkoek buffet

  • Biologisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor de "naturel" pannenkoek
- 1 ei
- 4 dl melk
- 200 gram bloem

voor de volkoren pannenkoek
- 1 ei
- 200 gram volkoren tarwemeel
- 4 dl melk

voor de boekweitpannenkoek
- 1 1/2 ei
- 175 gram boekweitmeel
- 4 dl haverdrank (of melk)

HULPMIDDELEN

Voor de krokante pannenkoek
- extra: 1/2 ei
- beetje paneermeel
- beetje knoflookroomkaas
- plakje (vegetarische) ham

Voor de hartige vulling:
- 1/2 doosje champignons
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- stronkje witlof
- beetje kruidenknoflook roomkaas
- geraspte (schapen)kaas

voor de zoete vulling:
- 1/2 appel
- 1 kleine banaan
- 1 sinaasappel
- beetje (vanille)kwark

bakideeen voor pannenkoeken:
- kaas met ananas
- vegetarische ham met kaas en ananas
- appel met kaneel en een beetje kardamonpoeder
- chocolade rasp met amandelschaafsel
- tomaat met gedroogde tomaat en kaas


Heerlijk buffet met verschillende gevulde pannenkoeken........

Voorbereiding

Maak van tevoren het beslag klaar. Ieder beslag in een eigen kom.

Snij alle ingredienten klein voordat je begint met bakken.

Zet alle ingredienten bij elkaar in de te gebruiken volgorde


maak de verschillende vullingen.

De hartige vulling maak je door de ui samen met de knoflook te fruiten. Als het bijna gaar is roerbak je kort de witlof mee. De geraspte kaas voeg je aan het eind toe, maar bak je niet meer mee.

De zoete vulling maak je door het fruit eerst te schillen en vervolgens in kleine stukjes te snijden. De kwark roer je voorzichtig erdoor.

Bereidingswijze

Bak alle naturel pannenkoeken. Maak ook een paar extra naturel pannenkoeken om deze later te vullen.

Bak alle pannenkoeken met de vullingen.

De krokante pannenkoeken maak je van naturel pannenkoeken. Eerst smeer je de pannenkoek in met een beetje roomkaas. Hierop leg je de plakken vegetarische ham. Dit rol je op. De rol wentel je eerst in een bord met losgeklopt ei en vervolgens in een bord met paneermeel. Dit bak je (als rol) nog een keer in de koekenpan. Eerst de ene kant, dan de andere kant.

De hartige pannenkoek maar je door de pannenkoek in te smeren met roomkaas. Dan doe je de vulling er op en rol je de pannenkoek op. Eventueel kan je de rol garneren met een beetje geraspte kaas.

De zoete pannenkoek vul je met het vruchtenmengsel en daarna rol je de pannenkoek op.


HOU ALLE SOORTEN APART.

De pannenkoeken kan je warm houden door deze op een bord te leggen met daarop een deksel. Onder het bord plaats je een pan kokend water.

Serveertips

Als een buffet de verschillende pannenkoeken mooi serveren.
De pannenkoek rollen snij de diagonaal door in vier stukken. Daar prik je een vlaggetje in.
De platte pannenkoeken snij je in kwarten.

Serveer er jam, stroop, appelmoes en choco pasta bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies