Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Thaise Tofu

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

(Basmati) rijst voor 2 pers. - 200 gr. tofu (gerookt)- 300 a 400 gr.(spits)kool, schoongemaakt en in repen gesneden - 2 el sesamzaadjes - 2 dl kokosmelk - sap van 1/2 limoen - 1/2 el gembersiroop - een aant. muntblaadjes, gescheurd - Voor de chillipasta:
1 rode lombok of 2 kleine scherpe pepers- 1 a 2 tenen knoflook - stukje gember van 1 a 2 cm. - 1 dikke stengel citroengras , of anders een handje citroenblad of citroenmelisse - 3 korianderzaden - een handje vers korianderblad - 1/2 tl kurkuma (geelwortel) - (kokos)olie


HULPMIDDELEN

Stoommandje


De tofu wordt in een chillipasta klaargemaakt en je eet hem met rijst en gestoomde kool met sesamzaadjes, en je wordt er heel tevreden van. Het spreekt voor zich dat de tofu door vlees of vis kan worden vervangen.

Voorbereiding

De chillipasta: Ontdoe de peper van zaadjes, pel de knoflook en snijd alles grof. Schil en rasp de gember. Snijd de zachte kern van het onderste dikke deel van het citroengras in ringetjes. Plet korianderzaad in een vijzel. Was en droog koriander blaadjes. Maal dit alles + de kurkuma fijn in een Keukenmachine of met de staafmixer tot een dikke pasta. Voeg evt. wat olie toe, maar niet te veel.****
Snijd de tofu in dikke reepjes en druk er zoveel mogelijk vocht uit met keukenpapier.****
Zet de rijst op volgens aanwijzing op het pak. Als het water kookt zet je het stoommandje met deksel gevuld met de kool op de pan.

Bereidingswijze

Verhit olie in een wok en bak hierin de tofu op middelhoog vuur knapperig. Schep de tofu eruit en houd apart.
Doe nu de chillipasta in de wok en roerbak een minuutje. Schenk de kokosmelk + gembersiroop erbij en laat een beetje inkoken. Doe nu de tofu terug,laat meesudderen, maar zorg ervoor dat het vocht niet helemaal inkookt. Als het te snel gaat, zet je het vuur uit en warm je het op het laatst weer op. Voeg aan het eind limoensap en evt. nog wat gembersiroop naar smaak toe.
Rooster in een paar min. op laag vuur de sesamzaadjes in een Koekenpan. Ze zijn klein, dus het is zo gebeurd. Houd apart.
Tegen de tijd dat de rijst klaar is, is ook de kool gaar. Houd de kool warm terwijl de rijst nog nastoomt in de pan.

Serveertips

Schep de rijst, de tofu en de kool ieder in een andere kom. Bestrooi de kool met de sesamzaadjes en de tofu met de munt.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike76
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top