Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pittige pompoensoep

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Boter=pompoen=2 uien=3 teentjes knoflook=prei=knolselder=kippenbouillon=kerrie=spekjes en/of broodkorstjes


HULPMIDDELEN

Soeppan


Voorbereiding

Ui en knoflook snipperen; groenten schoonmaken en in blokjes snijden

Bereidingswijze

Ui en knoflook in boter fruiten. Pompoen en soepgroenten (helft pompoen, helft rest soepgroenten) toevoegen en even mee fruiten. Kippenbouillon over groenten gieten tot alles goed onderstaat. Kerrie naar smaak toevoegen (mag goed pittig zijn). Een half uurtje zachtjes laten koken en daarna de soep mixen.

Serveertips

Gebakken spekblokjes en/of gebakken broodstukjes in een bord strooien en daar de soep over scheppen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top