Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brioche-monster

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het deeg:450 g gezeefd meel
1 zakje Gist
100 g zachte boter
80 g poedersuiker
1 snuifje zout
1 zakje Vanillesuiker
geraspte schil van 1 middelgrote citroen
4 eidooiers
? liter lauwwarme melk.
Voor de vulling:1 eidooier
2 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels Mascarpone
3 blaadjes Gelatine
een beetje rum
? liter room.
Ter versiering:gezeefde frambozenjam.


HULPMIDDELEN

Een oven, kom, vochtige doek, spuitzak met een gladde mond en een Mixer met kneedhaken.


Voorbereiding

Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 190?C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 3 ? 4 (voorverwarmen)
Zeef het meel in een mengkom en voeg de gist er aan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingredienten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixerkneedhaken tot u een glad deeg bekomt.Dek het deeg af met een vochtig doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo hoog is. Vervolgens het deeg goed doorkneden, en een ca. 5 cm dikke rol vormen die u in 15 tot 20 gelijke stukken snijdt. Vorm de stukken om tot bollen en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat met voldoende afstand tussen.Laat dit op een warme plaats zo lang staan, totdat de deegbollen 1/3 groter zijn.

Bereidingswijze

Zet vervolgens de bakplaat onderaan in de bakoven en laat ca. 20 minuten bakken.Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor.Voor de vulling klopt u de eidooier met het poedersuiker op au bain-marie. Laat het afkoelen terwijl u het romig klopt en voeg vervolgens de mascarpone toe. Maak de gelatine klaar zoals voorgeschreven op de verpakking, verwarm met rum en vermeng goed.Klop de room op,AANDACHT: hou ongeveer 3 eetlepels voor de ogen opzij en, zodra het eimengsel begint te geleren, voegt u het geheel voorzichtig bij elkaar.Vul een spuitzak met de vulling. Spuit op elk gebakhelftje kleine hoopjes. Breng vervolgens 2 helften schuin tegen elkaar aan en laat afkoelen in de koelkast.Vul een kornetje met de frambozenjam en spuit wat jam tussen de vulling.Vul een spuitzak met de opzij gezette room en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u wat jam op de ogen.





Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top