Stoofvlees

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Rundsstoofvlees
ajuin
stoofvleeskruiden
confituur (aardbei of bessen)
rozijnen
rode wijn of porto
p & z


Overheerlijk stoofvlees met zoet smaakje van rozijnen en confituur

Bereidingswijze

Ajuin snijden en aanstoven, vervolgens stoofvlees toevoegen en bruinen, kruiden voor stoofvlees toevoegen. Een goed glas porto of rode wijn toevoegen en zachtjes laten sudderen (eventueel een laulierblaadje toevoegen). Indien nodig vocht bijgieten (ofwel water of bouillon) Vervolgens de confituur toevoegen (op het laatste moment)(ongeveer 4 soeplepels op 1kg vlees) en de rozijnen (+/- koffietas).
De bereiding duurt wel even (+/- 3 uur) maar het loont de moeite. Eens iets anders dan de gewone versie met bier.

Smakelijk

Serveertips

Frietjes en salade of appelmoes

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies