Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stoofvlees

Door: lukami

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Rundsstoofvlees
ajuin
stoofvleeskruiden
confituur (aardbei of bessen)
rozijnen
rode wijn of porto
p & z



Overheerlijk stoofvlees met zoet smaakje van rozijnen en confituur

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ajuin snijden en aanstoven, vervolgens stoofvlees toevoegen en bruinen, kruiden voor stoofvlees toevoegen. Een goed glas porto of rode wijn toevoegen en zachtjes laten sudderen (eventueel een laulierblaadje toevoegen). Indien nodig vocht bijgieten (ofwel water of bouillon) Vervolgens de confituur toevoegen (op het laatste moment)(ongeveer 4 soeplepels op 1kg vlees) en de rozijnen (+/- koffietas).
De bereiding duurt wel even (+/- 3 uur) maar het loont de moeite. Eens iets anders dan de gewone versie met bier.

Smakelijk

Serveertip

Frietjes en salade of appelmoes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lukami
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top