Zalm in zoutkorst en dille-botersaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 zalmfilets van ca.150 g
1 kg fijn zeezout
3-4 eiwitten
1 fijngesneden sjalotje
1/2 bosje fijngesneden dille
1 glas droge witte wijn
2 dl slagroom
100 g koude roomboter, in blokjes
versgemalen peper
zout


Voorbereiding

Maak een dikke pasta van het zeezout en het eiwit. Voeg zoveel zout aan de eiwitten toe, dat wanneer u een hand zout neemt en daar in knijpt, het iets vocht los laat. Bak de zalmfilets om en om in een tefalpan met een drupje olijfolie en laat ze afkoelen. Leg wat van de zoutpasta op een bakplaat met vetvrij papier en plaats hierop een stukje zalm en een takje dille. Dek nu verder af met zoutpasta. Doe dit met alle moten zalm.Verwarm nu de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Zet de bakplaat met de zalmmoten gedurende 8 tot 10 minuten in de oven. Breng in de tussentijd de witte wijn met de room en het sjalotje aan de kook en laat het geheel tot de helft zachtjes inkoken. Voeg nu de dille er aan toe. Klop vervolgens naast het vuur, geleidelijk de klontjes boter door de saus. Niet meer laten koken! Breng op smaak met wat zout en peper en houd de saus even warm. Schep nu de zalm in zoutkorst voorzichtig op voorverwarmde borden en laat uw gasten zelf aan tafel de zoutkorst openen. Een heerlijk aroma zal hun tegemoet komen. Serveer de saus apart.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies