Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

australische kerstcake

Door: toverheksje

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 24 personen


230 gr sultanas
230 gr krenten
230 gr rozijnen
150 gr gedroogde abrikozen
150 gr dadels
150 gr gedroogde pruimen
110 gr oranje snippers of sucade
110 gr amandelen
230 gr gekonfijte kersen
3 eetlepels kirsch likeur
3 eetlepels congnac (en een beetje voor de kok)
230 gr boter
230 gr bruine suiker
5 eieren
1 dessert lepel nescafe of chocopoeder
1 theelepel vanille essence
1 theelepel amandel essence
1 desert lepel glycerine
1 desert lepel honing
1 kleine sinasappel, rasp en sap
230 gr bloem
60 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel speculaas kruiden
1 theelepel gember poeder
1/2 theelepel zout
(de australische theelepels zijn groter dan onze)



Verder heb je nodig


Plank, mes, lepels, Mixer, bakblikken
want je kunt er 2 uit krijgen


Autentieke australische fruitcake die voor kerst, pasen of bruiloft gebruikt wordt. het is wel even werk, maar wel zeer de moeite waard.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en snij rozijenen soorten, abrikozen, dadels, sukade, pruimen en amandelen fijn. Snij de kersen in 4-en. Meng de kirsch en cognac erdoor en laat het zeker 2 nachten staan.

Bereidingswijze

Klop de boter schuimig met de suiker. Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze helemaal opgenomen zijn. Doe er de essensen, glycerine, honing, sinasappelsap en rasp bij.
Voeg er alternerend alle droge ingredienten en alle fruit aan toe totdat alles goed gemengd is.
Vet de bakblikken in en bak de fruitcakes in 3 tot 31/2 uur op 120 graden gaar. Even prikken om te kijken of hij echt gaar is.
Goed inpakken in aluminiumfolie en zeker een maand wegleggen.

Serveertip

Ik weet het, het is heel moeilijk om ervanaf te blijven, maar maak de cake minimaal 2 maanden van tevoren. Het komt de smaak alleen maar ten goede. Het is zeker als het strak ingepakt is in aluminiumfolie zeer lang houdbaar (zelf een jaar!)Kan warm en koud opgediend worden met of zonder een warme vanille saus eroverheen.
Smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toverheksje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top