Rundvleesragout met champignons

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

750 gr. riblappen3 rundvleesbouillonblokjes125 gr. gerookte spekblokjes1
flinke ui2 tenen knoflook500 gr. champignonseen handvol verse, fijngehakte
peterseliepeperfoeliekerriepoeder2 dl. room culinair of slagroomca. 50
gr. + 30 gr. boterca. 50 gr. bloemflinke scheut melkbouillon


Lekkere, zelfgemaakte ragout van riblappen.

Voorbereiding

Zet 1 1/2 liter water op, breng het aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.Doe
het vlees erbij en laat het minimaal 2 uur, op zeer laag vuur, trekken.Laat afkoelen,
haal het vlees uit de pan snij het in kleine stukjes en verwijder al het vet.Zeef de
bouillon.Maak de champignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes.Kleine
champignons kunnen gehalveerd worden.Pel de ui en de knoflook en snipper beiden fijn.
Was en hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Laat in een braadpan 15 gr. boter smelten en bak hierin de spekblokjes, ui en knoflook zachtjes
aan.Schep het, als de ui glazig is, met een sleef uit de pan.Bak in de resterende
boter de champignons tot er geen vocht meer uitkomt.Kruid met foelie en kerriepoeder.
Schep alles uit de pan.Maak de pan schoon en doe er de boter, bloem en melk in.Laat
dit, onder voortdurend roeren met een garde, tot een saus koken.Schep er, indien nodig,
ondertussen wat bouillon bij tot je de gewenste dikte heb.Laat de saus minstens 5 minuten
zachtjes doorpruttelen.Doe het vlees, het uimengsel en de champignons in de saus en schep
het geheel goed om.Voeg er de koksroom aan toe en laat het nog even heel goed doorwarmen.
Proef even of er nog wat kruiden bij moeten en doe er de fijngehakte peterselie bij.Roer
het nogmaals door en zet het vuur uit.

Serveertips

Lekker met geroosterd brood, toast of in echte ragoutbakjes.Deze hoeveelheid is ruim
voldoende voor een volledige maaltijd, met rijst, macaroni of gewoon aardappels voor 4 tot
6 personen.Als bijgerecht bij een feestelijke lunch is het voldoende voor 10 personen.Eet smakelijk !

Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies