Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

johnny cake van pompoen

Door: chantalernestina

  • Antiliaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


500gram zelfrijzend bakmeel, 1 1/12 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 eetlepel margarine, 1 cup gepureerde pompoen,1/2 cup melk, 1/2 cup water



Johny cake maar dan met een pompoensmaakje

Ontdek meer:

Voorbereiding

De meel suiker, zout margarine en kaneel met een houten lepel roeren tot een massa. een kuiltje in het midden maken en de pompoen erin zetten. Kneden tot een stevige elastische massa, voeg desnoods wat water en meel toe. Maak tien stukjes en rol daar balletjes van. Met een natte theedoek bedekken voor tien minuten. Met een deegroller plat maken en vijftien minuten laten liggen.
in een pan met olie op gematigd vuur laten bakken. Vang olie op met keukenpapier.

Serveertip

Heerlijk met kabbeljauw/ bokkel en kaas



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalernestina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top