Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

johnny cake van pompoen

  • Antiliaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

500gram zelfrijzend bakmeel, 1 1/12 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 eetlepel margarine, 1 cup gepureerde pompoen,1/2 cup melk, 1/2 cup water



Johny cake maar dan met een pompoensmaakje

Voorbereiding

De meel suiker, zout margarine en kaneel met een houten lepel roeren tot een massa. een kuiltje in het midden maken en de pompoen erin zetten. Kneden tot een stevige elastische massa, voeg desnoods wat water en meel toe. Maak tien stukjes en rol daar balletjes van. Met een natte theedoek bedekken voor tien minuten. Met een deegroller plat maken en vijftien minuten laten liggen.
in een pan met olie op gematigd vuur laten bakken. Vang olie op met keukenpapier.

Serveertips

Heerlijk met kabbeljauw/ bokkel en kaas



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalernestina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top