Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Provencaalse pompoensoep

Door: bezemsteeltje

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


400gram vruchtvlees van pompoen,1tl gemalen komijn,1/2tl gemalen kurkuma,1el marjolein,fijngehakt,3eetl olijfolie,60gram rijst,zout,100gram prei,20gram boter,6dl kippenbouillon,4el sherry,dragonblaadjes.


Verder heb je nodig


Ovenschotel,mesje,mplankje,ketel,staafmixer.


Deze vond ik in Proeven!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.Snij het pompoenvlees in kleine blokjes.
Kook de ijst.Maak de prei schoon en snij in fijne ringen.

Bereidingswijze

Doe de pompoenblokjes,komijn,kurkuma en marjolein met de olijfolie in een ovenschotel.Plaats in de oven en laat gedurende 35 minuten gaar worden..
Verhit de boter in een ketel en laat de porei even stoven.Giet de bouillon erbij.
Doe de gare stukjes pompoen met het braadvocht in een kom en purreer met de staafmixer.
Giet alles bij de preiringen en roer goed.Voeg er de gare rijst en de sherry bij en laat even opkoken.

Serveertip

Werk af met een paar takjes dragon of een ander kruid.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top