Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Picknick op een bezemsteel.

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het deeg;500gram boerenbruin(meel),290ml water,12gram verse gist of 6gram droge,8gram zout,15gram boter,10gram provencaalse kruiden.
Verde;50gram gesmolten boter,3middelgrote uien,een blik champignons(of vere)200gram geraspte kaas,naar keuze.


HULPMIDDELEN

Pan om de boter te smelten,broodmachine of kneedmachine,mesje,bakplaat.


Er bestaan 2 versies over de herkomst van dit heksenbrood.
Volgens de eerste is dit het soort brood dat heksen eten na een tochtje per bezemsteel door een koude Halloweennacht.
Het zou evenwel kunnen dat dit brood zo lekker is dat zijn griezelige naam andere eters op afstand moet houden.Want na 1 hap van dit brood,wil je niet meer delen.
Dit brood met toebehoren is echt onweerstaanbaar!
Uit een foldertje.

Voorbereiding

Snipper de ui,snij de verse champignons in schijfjes.

Bereidingswijze

Voeg de ingrdienten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de hand,met een kneedmachine of met een broodmachine..Bedek het deeg met een vel plastic en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken.Rol elk stuk rechthoekig uit tot een dikte van 1.5cm.
Leg de deegplakjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze lichjes met de gesmolten boter.
Beleg met de ui en de champignons en strooi de kaas erover.Laat nog 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bak de heksenbroden 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220graden.

Serveertips

Ik maak eerst een lekkere pot warme soep...
Samen met dit brood!!!!Lekker warm de zetel op...
Met fleece dekentje en de geitenwollensokken...
Na mijn Halloweentochtje...

ps;dit brood is het lekkerst als het nog warm is!



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top