Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Baked Alaska, IJstaart

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen


8 dungesneden plakken cake
12 bolletjes ijs, bijvoorbeeld aardbei, pistache, vanille
1 borrelglaasje sinaasappellikeur
wat in stukjes gesneden fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, perzik en ananas uit blik
4 eiwitten
150 gram suiker
sap van 1/2 citroen om te ontvetten


HULPMIDDELEN

Snijplank, mes, mengkom, mixer, ijslepel, diepvries, oven, ovale ovenschaal


IJstaart met cake in gebakken eiwitschuim. Super feestelijk en super makkelijk om te maken!!
Voor het bereiden: 20 minuten, in de vriezer: 30 minuten, in de oven bakken: 8 tot 10 minuten
En je kan het een dag van tevoren al maken en in de diepvries bewaren.

Bereidingswijze


Leg 3 plakken cake in de lengte op de ovale schaal
Besprenkel de plakken cake met de likeur en verdeel hierop de bollen ijs en de stukjes fruit
Druk het gelijk een beetje in de ovale vorm
Dek het af met de overige plakken cake en besprenkel ze met de rest van de likeur
Laat het geheel in de diepvries goed aanvriezen
Maak de mengkom en de kloppers van de Mixer vetvrij met wat citroensap
Klop de eiwitten
Als het eiwit behoorlijk stijf is geklopt, geleidelijk, al kloppende de suiker er aan toevoegen
Blijven kloppen totdat de suiker geheel is opgenomen en het eiwit goed stijf is
De schaal met de inmiddels bevroren cake uit de diepvries halen
Deze rondom garneren met het eiwit d.m.v. een spuitzak met een gekarteld spuitje
Nu weer terugzetten in de vriezer tot gebruik
De oven voorverwarmen op de hoogste stand en indien mogelijk met de grillstand aan (250 graden)
Zet de schaal in de oven en laat de taart mooi goudbruin worden in 8-10 minuten
De schaal direct op tafel zetten en de ijstaart aan tafel snijden



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top