Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

6 eetlepels slaolie of andere olie*1 grote fijngesnipperde ui*1 teentje knoflook uit de knijper*100gr;rijst*1 kleine selderieknol*1-2 dunne preien*2-3 worteltjes*1 kleine venkelknol*750 gr:moten kabeljauw,schelvis of wijting of filets van schol,tong of tarbot*4 eetlepels bloem*Peper uit de molen*Zout*Mespunt gedroogde basilicum*Mespunt gedroogde dragon*Mespunt gedroogde rozemarijn*3 grote gepelde tomaten zonder zaad of 2 eetlepels tomatenpuree*2 Bouillonblokjes of 1 tablet aroma*4-6 eetlepels fijngehakte peterselie of selderie*


HULPMIDDELEN

GROTE SOEPPAN


Vissoep is een ouderwetse vissoep,die met verschillende soorten vis kan worden bereid.
Nagenoeg heeft alle landen die aan de zee liggen,een eigen vissoep.Toch zijn wij nooit zulke viseters geworden als bijvoorbeeld de Scandinaviers,de Fransen of de Italianen.Ook wordt vissoep bij ons ten onrechte te weinig gegeten.Deze vissoep,zoals die vroeger door de Hollandse vissersvrouw werd gemaakt, is de moeite van het bereiden waard.

Voorbereiding

Nvt

Bereidingswijze

Verwarm 2 eetlepels olie en laat daarin de ui en de knoflook glazig worden.Was de rijst,doe die met 2 1/2 dl:kokend water in de pan en draai de warmtebron laag.Snijd de selderieknol in plakken, schil deze dik en snijd de plakken in smalle repen;doe dit ook met de prei,de worteltjes en de venkelknol.Was de groenten en leg ze,met aanhangend water,op de rijst.Was de vis,verwijder graten en vel.Roer door de bloem peper en zout en wentel daar de vis door.Verhit de rest van de olie in de koekepan en bak de vis vlug aan alle zijden even aan.Doe de vis dan met basilicum,de dragon,de rozemarijn,de tomaten en de bouillonblokjes in de pan.Schenk er 1 liter kokend water bij en laat de rijst,groenten en vis op de niet te hoge vlam of plaat gaar worden.Proef de vissoep,voeg naar smaak aroma,peper of zout toe en roer even door de soep;selderie is beter bestand tegen warmte en kan al voor het proeven worden toegevoegd.

Serveertips

Nvt



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top