Gevulde eieren

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor 20 gevulde eieren neem ik;
12 Hardgekookte eieren,
1 a 2 teentjes knoflook,
1 sjalotje
2 Eetlepels mayonaise,
1 Eetlepel ketchup,
1 Eetlepel mosterd,
1 Eetlepel kerriepoeder,
1/2 Eetlepel paprikapoeder,
Verse Peterselie zeer fijn gehakt.
Verse Bieslook.
Frisgewassen slablaadjes, zonder dat harde stukje erin.

HULPMIDDELEN

Als je hebt een blender,
Spuitzak met grove spuitmond,
Dienblad of opdienschaal (hoe noem je die krengen?)


Zoveel variaties op gevulde eieren, maar vaak vind ik ze flauw van smaak.
Dit is mijn gevuld eitje.

Voorbereiding

Eieren koken,
Knoflook pellen,
Sjalotje pellen,
Peterselie fijnhakken.
Bieslook wassen en in stukjes van ca 2 a 3 cm snijden. Je hoeft niet alle bieslook te snijden, deze dient als 'kersje' op het eitje.
sla wassen, droog deppen en het harde stukje eruit halen.

Bereidingswijze

Halveer 10, eieren in de lengte, houd er dus 2 apart.
Haal voorzichtig, met een theelepel de dooier eruit.
Snijd aan de onderkant/rugkant van het eitje een heel dun plakje weg, zodat de eitjes niet kunnen gaan rollen als deze eenmaal op de opdienschaal liggen.
Doe de dooiers en de 2 apart gelegde eieren in de blender.
Voeg 2 a 3 theelepels peterselie toe
en alle andere resterende ingredienten, op de sla en bieslook na, toe.
Let op! De vulling mag niet te 'nat' zijn en proef of de vulling goed op smaak is, geen van de ingredienten mag overheersen.
Voeg zonodig naar eigen smaak iets extra van de kruiden toe. (sorry, maar ook dit recept maak ik altijd op gevoel).
Leg de sla decoratief op de schaal.
Doe de vulling in de spuitzak en spuit dit op/in het eitje.
Leg deze op de schaal.

Serveertips

Leg op elk of sommige eitjes 1 of 2 stengels bieslook en 'besprenkel' de eitjes voorzichtig met wat paprikapoeder voor de kleur.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van damutz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies