Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

komkommer in zuur

Door: libsy

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


4 grote komkommers
1 rode spaanse peper
een paar takjes venkel of dragon
6 laurier bladeren
20 gram mosterd zaad
1 takje rozemarijn
30 gram suiker


Verder heb je nodig


Glazenpot


Als de komkommer goedkoop zijn mooi voor de winter maanden

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schilde komkommers en halveer ze en haal het zaad er uiten snij de komkommers in stukken of reepjes
doe de komkommers in een vergiet en strooi er zout overheen
en zet de komkommers onder druk (bordje er op met daar op een gewicht ) laat dit 24 uur zo staan
vermeng de azijn met de kruiden en de suiker
breng dit aan de kook (2 min doorlaten koken ) laat het afkoelen
dep de komkommer droog met een stukje keuken papier
doe de komkommers in de pot en giet er de kruiden azijn over zo dat alles goed onder staat
sluit de pot en zet hem op een droge donker plek weg
en laat hem zo 7 weken staan
na deze weken gebruiken
als de pot open is geweest is hij langhoudbaar in de koeling



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van libsy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top