Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pasta met groene asperges & scampi

Pasta met groene asperges & scampi

Door: viske___

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2004

Ingrediënten 4 personen


? 500 gr pasta naar keuze (rigati, capelini, fusilli ...)
? 1/2 kg scampi (diepvries), ontdooid en gepeld*
? 400 gr groene asperges, in 2 cm lange stukken snijden
? 1 ui, fijngesnipperd
? 2 teentjes look, fijngesnipperd
? 1 el olijfolie
? 1 el boter
? 100 gr RAMBOL met kruiden (kaas)
? Nootmuskaat
? Zwarte peper & zeezout



Voor 4 pers. bereidingstijd 30 min.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water

Bereidingswijze



Verwarm de boter in ruime pan en bak hierin de scampi op een hoog vuur goudbruin en gaar, hou ze warm


Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de uisnippers samen met de look en de aspergestukjes, schep er een pollepel kookwater van de pasta bij, dek af en laat enkele minuten pruttelen


Roer er de rambol door tot een smeuig geheel, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en schep er de scampi door


Serveertip

Roer de uitgelekte pasta door de saus en serveer.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top