Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kniepertjes 2

  • Regionaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg bloem,
1 kg suiker (geen basterd),
? kg boter of margarine,
6 eieren,
1 eetlepel citroensap,
1 theelepel kaneel
klein stukje spek of zwoerd voor het invetten van het ijzer


HULPMIDDELEN

Kniepertjesijzer


Voorbereiding

Boter smelten.
Suiker door de boter roeren.
Kaneel en citroensap toevoegen.
Gezeefde bloem erdoor roeren.
Daarna 1 voor 1 de eieren toevoegen.
Beslag een nacht in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Balletjes draaien van het beslag (? 2? cm).
Als het beslag te warm wordt het terug zetten in de koelkast.
Ijzer aanzetten en laten verwarmen met een stukje spek of zwoerd ertussen. Invetten is alleen nodig voor het bakken begint.
Als het ijzer goed heet is leg je een balletje deeg in het midden van het ijzer en knijpt de deksel stevig dicht.
Na ? ? minuut (afhankelijk van de temperatuur van het ijzer) is het koekje gaar.
Neem het koekje voorzichtig van het ijzer en laat het afkoelen. Niet verpakken voor ze echt afgekoeld zijn.

Serveertips

Spuit eens een laagje slagroom op een koekje en leg er een tweede koekje bovenop.
Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als oudejaarswafeltje smaken ze het hele jaar door goed.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top