Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Een WAANZINNIGE Kipcocktail met ananas, appel en gember

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ca. 300 gr kipfilet
1/2 l water
1 kippenbouillontablet
1 zoetzure appel
citroensap
2 ananasschijven
1 ? el creme fraiche
1 ? el mayonnaise
1 el gembersiroop
2 tl kerrie
zout en peper
1 tl suiker
enkele blaadjes ijsbergsla



Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt

Bereidingswijze

Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip heel zachtjes gaar trekken in 20 minuten. Laat daarna afkoelen.
Snij het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes (besprenkel de appelstukjes met citroensap tegen verkleuren) en de 2 ananasschijven in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
Roer kerrie, gembersiroop, door de creme fraiche samen met de mayonaise. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartier staan.
Bekleed 4 mooie cocktail glazen met blaadjes sla en schep er de kipcocktail op.
Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (23)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top