Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

salade nicoise

Door: zusvanwim

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


8 kleine Roseval-aardappelen.
200 gram haricots verts.
4 eieren.
200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten.
2 kroppen sla.
2 blikjes tonijnmoten op olijfolie.
2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit.
8 ansjovisfilet.
zeezout en versgemalen peper.1 theelepel dijon-mosterd.2 eetlepels citroensap.
1 knoflookteen.



Voorbereiding

Boen de aardappelen schoon.Kook ze in ruim water in de schil in 15-20 minuten beetgaar.Mak de haricots verts schoon en kook ze in ca 5-10 minuten beetgaar in water met wat zout.Giet ze af en spoel ze na met koud water.Kook de eieren in ca. 5 minuten hard.Laat ze onder koud water schrikken,pel ze en snijd ze in parten.Was de tomaten en halveer ze.Pluk de knapperige blaatjes uit het hart van de sla;de rest wordt niet gebruikt.Giet de tonijn af (bewaar de olie)en verdeel de moten in niet al te kleine stukken.

Bereidingswijze

Verdeel de sla,aardappel,haricots verts,tonijn,ei,tomaat en olijven over 4 borden.Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met zout en peper.Klop de tonijnolie,mosterd en het citroensap door elkaar.Pel de knoflook en pers hem boven de dressing uit.Roer de dressing door en schep hem over de salade.

Serveertip

Lekker met knapperig (stok)brood met roomboter.



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zusvanwim
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top