Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum


HULPMIDDELEN

Plastic folie - cocktailprikkers


Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.

Voorbereiding

Limoenen schoon boenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen en even apart houden. Ricotta, zout en peper door limoenschil mengen.

Bereidingswijze

Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in 2 rechthoeken van 20x16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met de limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum.Met behulp van folie zalm vanaf de lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen en 1 uur laten opstijven in de koelkast. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Vastzetten met een cocktailprikker.

Serveertips

Heerlijk bij een glas witte wijn.

Bron

AH kookboek



Leuk recept? Deel het
Reacties (20)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top