Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hartige taart met paddenstoelen, roomkaas en kruiden

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 sjalotjes -
2 teentjes knoflook -
250 gram kastanje champignons -
250 gram oesterzwammen -
2 eetlepels olijfolie -
zout, peper -
3 eieren -
125 ml slagroom -
2 eetlepels fijngehakte bieslook -
2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2
theelepels paprikapoeder -
mespunt nootmuskaat
1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -
6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries
2-3 eetlepels paneermeel -
50 geraspte belegen kaas


HULPMIDDELEN

Bakpapier - taartvorm

heerlijke paddenstoelentaart

paddenstoelentaart met boursin

variatie op jouw heerlijke taart

Met ham en asperges. Er zijn vele mogelijkheden ,vele mogelijkheden, hij is heerlijk, groetjes Susan


Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

Bereidingswijze

Voorbereiding

Bladerdeeg ontdooien. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnhakken. Paddenstoelen schoonmaken en in plakjes en reepjes snijden. Olie verhitten. Sjalotjes en knoflook hierin glazig bakken. Paddenstoelen op hoog vuur 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder en wat nootmuskaat en de boursin of kruidenkaas erdoor roeren. Wat laten afkoelen.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Taartvorm bekleden met bakpapier of invetten met wat boter en bestrooien met wat bloem.
Taartvorm bekleden met bladerdeeg en op diverse plekken wat inprikken met een vork.
Bestrooien met wat paneermeel. [
Paddenstoelen-mengsel erover verdelen.
Eieren los kloppen met de room, bieslook en peterselie erdoor kloppen en dit mengsel over de paddenstoelen-massa verdelen.
Bestrooien met de geraspte kaas.
25-30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.

Tags, , , , ,

Serveertips

Lekker met een groene salade.
Is de taart ingevroren bak de taart dan bevroren in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden plm. 20 - 30 minuten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (45)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top