Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Een heerlijk & kruidig zelfgemaakt kippensoepje

Een heerlijk & kruidig zelfgemaakt kippensoepje

Door: sonja13091976

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2004

Ingrediënten 8 personen



3 kippenpoten
2 rode uien
1 rode peper
1 prei
1 tl zwarte peperkorrels
verse peterselie
verse selderij
1 tl tijm
1 tl oregano
1/2 tl dille
1/2 tl italiaanse kruiden
1 tl pikant paprikapoeder
5 laurierblaadjes
beetje foelie
spaghetti
3 maggi blokjes
peper en zout
koud water


Verder heb je nodig



snijplank
groot en scherp mes
grote (soep)pan
bord
zeef
kommetje
soeplepel


Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn.
Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus.
Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast!

Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien.
Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he)

Ontdek meer:

Bereidingswijze


De rode ui, de rode peper en de prei wassen en in grove stukken snijden
De zwarte peperkorrels in een kommetje doen en met de bolle kant van een soeplepel kneuzen
De kippenpoten onder de kraan afspoelen en in de soeppan leggen
De grof gesneden groenten, peterselie, selderij en tijm erover verdelen
De gekneusde peperkorrels, de laurierblaadjes, de foelie en alle andere kruiden toevoegen
Koud water er overheen schenken en zonder deksel aan de kook brengen
Het vuur laag zetten en de bouillon 3 uur zachtjes laten trekken
Na 3 uur de kippenpoten uit de bouillon halen en op een bord leggen
De bouillon zeven door op een andere grote pan de zeef te zetten en de bouillon over te gieten
De bouillon terug doen in de soeppan (niet meer laten koken)
De maggi blokjes toevoegen
Het vel van de kippenpoten verwijderen en het vlees van de kippenpoten afhalen en in kleine stukjes snijden / trekken
De stukjes kip toevoegen aan de bouillon, deze opnieuw aan de kook brengen
De vermicelli boven de pan verbrokkelen en in 10 minuten zachtjes gaarkoken
De rest van de peterselie en selderij fijnsnijden en door de soep roeren (als je veel peterselie en selderij over hebt kan je dit ook fijnsnijden, in een boterhamzakje doen en invriezen - makkelijk voor een volgende keer)
Naar smaak peper en zout toevoegen (maar dat is waarschijnlijk niet meer nodig)

Serveertip

Serveer er soepstengels en stokbrood bij.
Schenk een glaasje water in voor de dorst..



Deel dit recept

Reacties (46)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top