Hutspot

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. doorregen runderlappen of sucadelapjes4 flinke uien75 gr. boter2
laurierblaadjeszoutversgemalen peper750 gr. aardappelen750 gr. winterpeen


Ouderwets lekker en al minstens 50 keer op Smulweb beschreven maar; niet alle hutspot is hetzelfde !

Voorbereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen.Pel 2 uien en snipper ze.Verhit de boter in een
grote braadpan en bak het vlees op hoog vuur snel rondom bruin.Bak de uien even mee.
Voeg een scheutje water, de laurierblaadjes, zout en peper toe en laat het geheel 2 uur op
laag vuur gaarstoven.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in stukken.Maak de wortels schoon en snijd de rest van de
uien in ringen.Kook aardappelen, wortels en resterende uien in weinig water met zout in
circa 25 minuten gaar.Giet de groenten af en stamp ze fijn.Meng het stoofvlees en
een deel van de jus met de groenten tot een smeuige stamppot.

Serveertips

Breng op smaak met zout en peper en serveer de overgebleven jus apart bij de stamppot.Eet smakelijk !

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies