Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vijgenjam

Door: flipje_a

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Suiker 620 g, rijpe vijgen in stukken gesneden 500 g, citroensap 50 g. Inkoken tot 1000 g (op hoog vuur ? 3 minuten)
Klaar


Verder heb je nodig


Er is voor deze jam geen pectine nodig die zit voldoende in de vijgen


Is er iemand die ook een vijgenboom in de de tuin heeft waar nu (augustus) heerlijke rijpe vruchten aan komen

weet je na 10 verse vruchten niet meer wat er mee te doen? Maak er vijgenjam van, is buitengewoon gemakkelijk en geeft een heerlijke jam

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de vijgen en snij ze stukjes

Bereidingswijze

Breng de vijgen en het citroensap aan de kook en voeg de suiker toe.
Breng opnieuw aan de kook en kook 3 minuten
Wanneer er veel schuim op de jam drijft voeg een mespuntje margarine toe.
Laat onder voorzichtig roeren 2 minuten staan en vul af in vooraf goed schoongemaakte potten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flipje_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top