Basbousa

  • Arabisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Basbousa is een Egyptische cake, overgoten met een lekkere, zoete suikerstroop. De ingredienten voor deze cake zijn ook hier heel gemakkelijk te verkrijgen.

- 300 gram griesmeel
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 150 gram boter
- 150 gram Bulgaarse, Griekse of Turkse yoghurt
- 1 zakje blanke amandelen
- 100 gram suiker
- 2 dl water
- 1 theelepel citroensap

HULPMIDDELEN

Kom, bakblik, steelpannetje


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C. Meng in een kom de ingredienten voor de cake door elkaar en schep het in een ingevet bakblik. Bak het beslag ca. 15 minuten.

Bereidingswijze

Haal de cake uit de oven en verdeel de amandelen over de cake en druk ze licht aan. Bak de cake nog ca. 30 minuten en laat het iets afkoelen.
Breng intussen voor de suikerstroop de ingredienten in een pannetje aan de kook en laat het inkoken en afkoelen. Schenk de suikerstroop langzaam over de cake en laat het intrekken (de cake moet verzadigd zijn met stroop, niet doorweekt).

Serveertips

Serveer de cake met geklopte room en gekruide zuidvruchten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies