Chocoladeijs.

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

8 eierdooiers
1 liter slagroom
200 gram witte basterdsuiker
165 gram pure chocolade..


Bereidingswijze

In een kom eierdooiers met de basterdsuiker schuimig kloppen. In een andere kom slagroom stijf kloppen. Slagroom door dooiermengsel kloppen. In grote pan water aan de kook brengen. Kleine pan erin zetten en de pure chocolade in stukjes breken en in de kleine pan doen (au bain marie). Roer de gesmolten chocolade door het mengsel. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat het 50 minuten draaien. Hierna nog in 4 uur tijd goed laten invriezen in diepvriezer. Indien je geen ijsmachine hebt: doe het mengsel in een diepvriesdoos en zet deze in de vriezer. Prak het ijsmengsel 4 uur lang ieder uur goed door elkaar.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koud_he


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Laat je inspireren door de mogelijkheden van een moestuin.

van 0
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies