Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lemon-cheesecake

Door: matisse

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


Bodem:
200 g bloem
100 g boter, koud en in stukjes gesneden
1 ei, losgeklopt
100 g suiker
1/2 tl zout
bonen of andere blindbakvulling
Vulling: 500 g volle kwark
2 dl zure room
6 eieren, eiwit gescheiden van eigeel
150 g suiker
citroenschil van 1 citroen, geraspt en fijngesneden
1 zakje vanillesuiker
citroensap van een 1/2 citroen



Uit de keuken van tapascafé De Oude Mol. Een heerlijk dessert na een Spaanse (tapas)maaltijd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bloem, zout en suiker in een kom en kneed daar de boter doorheen. Voeg als laatste het ei toe. Wikkel het deeg in folie en laat een 1/2 uur rusten in de koelkast. Verdeel het deeg in een springvorm tot halverwege de opstaande rand. Bak de bodem blind een half uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

Meng voor de vulling alle ingredi?nten, behalve de eieren door elkaar. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en meng met een spatel voorzichtig door het kwarkmengsel. Giet de vulling op het deeg en laat het geheel anderhalf uur bakken in een voorverwarmde oven op 150?C.
Laat de taart afkoelen in de oven met de ovendeur open. Zet de taart in de koelkaast om koud te kunnen serveren.

Serveertip

Met espresso of cappuccino!

Bron

"Tapas enzo, uit de keuken van café de Oude Mol"



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top