Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

ouderwetse stoofaal

Door: rita50

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


3 pond stoofaaal 2-3 uitgepersten citroenen
2 ons boter,zout, 1kopje parneermeel,1 kilo kruimige aardappels.


Verder heb je nodig


Pan waar de vis breed uit kan spreiden


Van de 3 pont houd je ongeveer 2 half pont over ,

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aal door de visboer in moten van 5 cm laten haken, in bak water met een scherp mes van binnen schoon maken en ontslijmen met veel zout, daarna goed afspoelen .in vergiet doen, en bestrooit met wat zout,en even omschudden en 10 min laten staan

Bereidingswijze

In pan de boter zachtjes laten smelten met een klein kopje water, het sap van 2 citroenen ,
als de boter gesmolten is, dan de aal er bij en even goed verspreiden, doe de parneer meel er overheen en roer alles even voorzichtig om,zet de pan nu op een vlam verdeler,het moet heel zacht pruttelen,met de deksel gesloten ,laat dat 15 min zo staan ,kijk dan of de saus een goede dikte heeft, mag niet te dun of te dik zijn,als het te dun is mag er nog wat parneer meel bij ,is het te dik proef dan of er nog wat sap bij moet of anders een beetje water,je moet de citroen sap wel kunnen proefen.
roer het nog even, en prik met een vork in de vis, het is gaar als de vis bijna van de graat valt zorg dat je aardappels gelijk met de vis klaar is

Serveertip

Je aardappel in dopen in je saus, en de vis met een vork er af halen,of net als gerookte aal, in je mond en er af halen

heerlijk, eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rita50
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top