Baba Ganoush, auberginedip

  • Arabisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 tenen knoflook
2 el tahina (een dikke pasta van gemalen gepeld sesamzaad verkijgbaar in luxere supermarkten en natuurvoedingswinkels)
1 grote aubergine
1 el olijfolie
sap van 1 citroen
zout en peper
fijngehakte snijpeterselie ter garnering
paprikapoeder, ter garnering

HULPMIDDELEN

Grill / oven


Heerlijk met warm pitabrood en falafel.

Voorbereiding

Grill de aubergine tot het vel blaren vormt. Keer hem tussentijds regelmatig tot hij door en door gaar is en zacht aanvoelt. Dit kan ook in de oven.

Bereidingswijze

Halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer dit met de knoflook, tahina, olijfolie, zout en peper naar smaak en citroensap in de keukenmachine.

Serveertips

Schep de puree op een plat bord. Garneer met peterselie en paprikapoeder.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies