Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Baba Ganoush, auberginedip

Door: sjoukje_w

  • Arabisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook
2 el tahina (een dikke pasta van gemalen gepeld sesamzaad verkijgbaar in luxere supermarkten en natuurvoedingswinkels)
1 grote aubergine
1 el olijfolie
sap van 1 citroen
zout en peper
fijngehakte snijpeterselie ter garnering
paprikapoeder, ter garnering


Verder heb je nodig


Grill / oven


Heerlijk met warm pitabrood en falafel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Grill de aubergine tot het vel blaren vormt. Keer hem tussentijds regelmatig tot hij door en door gaar is en zacht aanvoelt. Dit kan ook in de oven.

Bereidingswijze

Halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer dit met de knoflook, tahina, olijfolie, zout en peper naar smaak en citroensap in de Keukenmachine.

Serveertip

Schep de puree op een plat bord. Garneer met peterselie en paprikapoeder.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top