Baba Ganoush, auberginedip

  • Arabisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 tenen knoflook
2 el tahina (een dikke pasta van gemalen gepeld sesamzaad verkijgbaar in luxere supermarkten en natuurvoedingswinkels)
1 grote aubergine
1 el olijfolie
sap van 1 citroen
zout en peper
fijngehakte snijpeterselie ter garnering
paprikapoeder, ter garnering

HULPMIDDELEN

Grill / oven


Heerlijk met warm pitabrood en falafel.

Voorbereiding

Grill de aubergine tot het vel blaren vormt. Keer hem tussentijds regelmatig tot hij door en door gaar is en zacht aanvoelt. Dit kan ook in de oven.

Bereidingswijze

Halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer dit met de knoflook, tahina, olijfolie, zout en peper naar smaak en citroensap in de keukenmachine.

Serveertips

Schep de puree op een plat bord. Garneer met peterselie en paprikapoeder.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies