Rijstevlaai

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 l. melk200 gr. dessertrijst125 gr. suiker2 zakjes vanillesuiker20 gr.
verse gist of 1 zakje instant gist225 gr. bloem75 gr. zachte boter en boter voor de
vorm1 theel. zout2 eieren


Lekker bij een kop koffie, maar ook als nagerecht.

Voorbereiding

Breng 9 deciliter melk aan de kook, voeg de rijst, 100 gram suiker en de vanillesuiker toe en
laat de rijst, afgedekt, in circa 1 uur zachtjes tot een brij koken.Verwarm intussen 1
deciliter melk tot handwarm.Verkruimel de verse gist boven een kommetje; voeg 25 gram
suiker en de handwarme melk toe en los de gist op. (Verwerk instant gist volgens
de gebruiksaanwijzing op de verpakking.)Doe de bloem in een kom, maak in het midden een
kuiltje en schenk de gistoplossing erin.Meng de gistoplossing door de bloem en kneed het
mengsel tot een soepel deeg.Voeg de boter en het zout toe en kneed alles door elkaar.
Laat het deeg op een warme plaats circa 30 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Verwarm intussen de oven voor op 200 graden en vet een (vlaai)vorm met een diameter van 28
centimeter in met wat boter.Splits de eieren; klop de eiwitten stijf en de dooiers
schuimig.Meng de dooiers door de lauwe rijstepap en schep vervolgens de helft van het
eiwit erdoor.Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed hiermee de vorm.
Schep de rijstepap op het deeg en bestrijk de pap en de rand van het deeg met de rest van
het eiwit.Bak de vlaai in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en
gaar.Laat de vlaai afkoelen.

Serveertips

Bestrijk de vlaai met gezoete, geklopte slagroom en bestrooi het met chocoladevlokken !Eet smakelijk !

Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies