Simpele Gepofte Aardappels

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

Was de aardappels goed, verwijder eventueel de schil (ik vind zelf met schil lekkerder).
Leg de aardappels op een warmtebestendig bord voor 5 minuten in de magnetron, vol vermogen.
Haal de aardappels uit de magnetron, laat ze even nagaren (scheelt ook in het branden van je vingers). Snijd een kruis uit de bovenkant, dus niet gewoon insnijden, maar echt een opening maken. Vul dit lekker met kruidenboter.
Doe de aardappel in een stuk aluminiumfolie, en vouw dit strak en goed dicht. Leg de aardappels op een rooster in een voorverwarmde oven (+/- 200 graden) en laat deze minstens 15 minuten staan. De aardappels nemen alle kruidenboter en kruiden op. Des te langer je de aardappels laat staan, des te zachter ze worden, maar natuurlijk niet 'te' lang.


Lekker snelle en simpele gepofte aardappel

Voorbereiding

Ze de oven aan en laat deze op 200 graden voorverwarmen.
Was de aardappels goed, verwijder eventueel de schil (ik vind zelf met schil lekkerder).
Leg de aardappels op een warmtebestendig bord voor 5 minuten in de magnetron, vol vermogen.

Bereidingswijze

Haal de aardappels uit de magnetron, laat ze even nagaren (scheelt ook in het branden van je vingers). Snijd een kruis uit de bovenkant, dus niet gewoon insnijden, maar echt een opening maken. Vul dit lekker met kruidenboter.
Doe de aardappel in een stuk aluminiumfolie, en vouw dit strak en goed dicht. Leg de aardappels op een rooster in de voorverwarmde oven en laat deze minstens 15 minuten staan. De aardappels nemen alle kruidenboter en kruiden op. Des te langer je de aardappels laat staan, des te zachter ze worden, maar natuurlijk niet 'te' lang.

Serveertips

Ik heb dit zelf met een tzatziki salade en beef wellington gegeten. HEERLIJK!

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icehot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies