Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oosterse salade

  • Pools
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 krop lollo rosso
6 eetlepels sesamolie
100 gram shii takes in plakjes gesneden
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel gembersiroop
peper en zout
2 lente uitjes in dunnen ringen gesneden
20 gram sesamzaad
50 gram tauge



Een aparte salade lekker als voorgerecht of als picknick gerecht.

Bereidingswijze

Was, droog en pluk de sla
Bak de shii-takes aan in 2 eetlepels olie
Meng in een kom de overige olie, de azijn, de ketjap, de gembersiroop en peper en zout
Voeg de lente uit toe en laat het 5 minuten trekken
Rooster de sesamzaadjes 1 minuut in een droge koekenpan
Meng de sla, shii-take, de tauge en de dressing door elkaar
Verdeel de sla over 4 borden en strooi de sesamzaadjes erover



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top