Keksi, Surinaamse cake

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

8 el gesmolten en afgekoelde boter,
9 el bloem,
2 tl kaneel,
100 g krenten,
suikermuisjes,
1-2 dl bruin bier (of bokbier),
8 eieren,
8 el suiker,
50 g geschaafde amandelen,
16 g vanillesuiker,
100 g rozijnen,
50 g sukade


Keksi wordt in Suriname beschouwd als de beste en fijnste cake. Ervaar zelf de fijne smaak.

Bereidingswijze

De krenten en rozijnen wassen, drogen en enkele dagen van tevoren in het bruine bier laten trekken.
De eieren in de mixer heel dik mengen en onder het mengen de vanillesuiker en de suiker toevoegen. De bloem met een eetlepel een voor een luchtig door de eiermassa doen.
Voeg dan de krenten, rozijnen, sukade, het amandelschaafsel en de kaneel toe.
Vervolgens de boter toevoegen en voorzichtig met de massa mengen. Let op dat de luchtigheid niet verloren gaat.
De oven 10 minuten op 180 graden voorverwarmen en het beslag snel in een beboterde vorm doen. In de oven op in 60-70 minuten gaar bakken. De eerste 20 minuten de oven niet openen.
Prik met een mes in het midden van de cake; het mes moet schoon zijn als de keksi gaar is.

Serveertips

De keksi af laten koelen en de suikermuisjes erop strooien.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van *patrickkluivert*
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies