Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chateaubriand met een overheerlijke rozijnen-portsaus

Door: marianneoud

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 chataubian ca 300/400 gram 25 gr rozijnen 4 el rode port 30 gr boter 2 el bessengelei 1 dl vleesfond 1 tl aardappelpuree peper en zout



Deze dubbele biefstuk van ossenhaas dankt zijn naam aan de Franse schrijver Chateaubriand, die leefde aan het begin van de negentienden eeuw. Dit vlees kan op vele manieren worden geserveerd. Bijvoorbeeld met rozijnen-portsaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de rozijnen in de port ca 30 minuten. Neem het vlees ca. 1 uur voor het gebruik uit de koelkast. Verhit 20 g van de boter in een Koekenpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg intussen de rest van de boter toe en bak het vlees in 7-8 minuten rose. Leg het vlees op een warm bord, bestrooi met het peper en zout en houd het onder een deksel even warm. Giet het vet uit de pan een laat de bessengelei in de pan smelten. Voeg de vleesfond toe en roer de aanbaksel los. Voeg de rozijnen en met de port toe en laat de saus 2 minuten koken. Roer het aardappelmeel met 1 el water glad en voeg dit al roerende bij de saus. Breng op smaak met peper en zout, Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel deze over 2 borden.

Serveertip

Schep de saus erbij, Lekker met gebakken krieltjes of pommes chateau en haricots verts of witlof



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top