Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mosterdsoep

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

*50 gr boter
*60 gr bloem
*1/8 liter room
*1 liter bouillon (van een blokje)
*2 eetlepels grove mosterd
*klein stukje prei (fijn gesneden)
*uitgebakken spekjes (of dungesneden plakjes droge worst)



Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten.

Bereidingswijze

De boter smelten maar niet kleuren.De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.Zet de roux op een zacht vuur en laat 10 minuten garen.De bouillon verwarmen en bij de roux gieten, gladroeren, en onder voortdurend roeren 10 minuten koken. De soep door een zeef halen.Mosterd, prei en spekkies toevoegen en even laten verwarmen.Vlak voor het serveren, room toevoegen, en niet meer laten koken.

Serveertips

Heb in een restaurant mosterdsoep gegeten met plakjes droge worst ipv spekjes. Ook vreselijk lekker.



Leuk recept? Deel het
Reacties (19)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gejohn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top