Lemper

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN


kilo ketan (kleefrijst) (Toko)
1 pond lendelappen (of kipfilet)
2 kemiries
1 grote ui
2 knoflookteentjes
laos
1 theelepel ketoembar
1 theelepel kerrie
trassie
djeroek peroet
santen
bouillonblokje
sambal oelek
zout
Kruiden naar smaak toevoegen en even proeven!

HULPMIDDELEN

Een sushi matje en huishoudfolie of plastic boterhamzakjes. Indien verkrijgbaar neem een bananenblad.



recept van de Pasar Malam Besar !!!
Het is wat bewerkelijk, maar maak het een dag van tevoren en je kunt het invriezen.ca. 30 stuks

Voorbereiding

1 dag van tevoren.
Vlees koken met het zout en het bouillonblokje. Laten afkoelen en uit elkaar pluizen. Pan met ui verhitten en uien en knoflook fruiten. Kemiries roosteren en fijnmalen in vijzel of mixer. Wat santen erbij plus de overige kruiden en en laten indikken op een matig vuur. Ketan in water weken totdat je de korrel makkelijk kunt doorknijpen (1 nacht van te voren). In een stomer de ketan halfgaar laten stomen. Een blok santen plus zout opgelost in melk erdoor mengen en gaar stomen.

Bereidingswijze

De vulling moet een soort pasta worden, dit kan door alles in de keukenmachine te malen. De lemper kan gerold worden in plastic boterhamzakjes. Leg het plastic op een vochtig aanrecht (blijft plakken) en rol de vulling in een de plataangedrukte vorm (neem hoeveelheid ter grootte van een gehaktbal en druk deze plat uit). I.p.v. op het aanrecht kan je ook een sushi matje gebruiken !!! Een pan water bij de hand houden om de vingers steeds vochtig te maken tegen het plakken of plastic handschoenen dragen. Vervolgens draai je de open uiteind als een wikkel van een zuurtje aan zodat een stevige rol ontstaat. Deze lemper is de korrelige soort, wil je een meer plakkerige los dan wat meer santen in melk op.

Serveertips

Bron: Rob Pieters' www.xs4all/~rat/babipangang'

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met smult, het magazine van Smulweb. Met o.a. Ellemieke Vermolen, 65 lente recepten, de vensterbanktuin en Paul Hollywood. 4x voor 17,95 >… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies